Undervisningseffekt 2017/2018

Vil du vide, hvilken undervisningseffekt, der er på dit barn skole?

Landets skoler bliver hvert år rangeret efter undervisningseffekt. Det er tænketanken Cepos, som udgiver den, og lige nu er listen fra sidsteskoleår 2017/18 klar. Du kan se den her.

Hvad betyder undervisningseffekt?

Undervisningseffekten er angivet som et tal, det er et tal, som siger noget om, hvor god en skole er til at løfte eleverne fagligt. Cepos forklarer tallet sådan, “Jo højere tallet er over nul, jo bedre er kommunens skoler til at udvikle eleverne fagligt. Er tallet mindre end nul, har eleverne ikke levet op til den forventelige udvikling.”

Man kan altså sige, at undervisningseffekten handler om, hvor gode skolerne er til at leve op til det man forventer af dem, altså at løfte eleverne fagligt. I undersøgelsen er der taget højde for elevernes socioøkonomiske baggrund. Det vil sige, man ser på, hvad man regner med, at en skoles elevgruppe kan præstere, hvad man kan forvente af dem baseret på deres baggrund. Skolerne er altså ikke kun rangeret efter de bedste gennemsnit for årgangene, men ud fra hvor godt en elevgruppe lever op til det, man kan forvente af dem.

Når du ser på listen så læg mærke til…

Når man ser på listen er det vigtigt at huske på, at den klassen ens eget barn går i sagtens kan være fantastisk og have dygtige lærere, selvom skolen måske ikke klarer sig så godt samlet set.

Noget andet, der kan være interessant at se på, når man kigger listen igennem er at ligge mærke til forskellen fra i år til sidste år. Forskellen fortæller noget om den udvikling skolen har været igennem det sidste år.

Bekymrer du dig om skolen?

Vil du tale med en professionel om dit barns udfordringer i skolen? Læs hvordan jeg hjælper her, eller send mig en mail så ringer jeg dig op!

Bekymrer du dig om skolen? Bekymrer du dig om, om dit barn lærer nok, bliver dygtig nok? At blive god i skolen hænger ikke  sammen med, hvor dit barn skole ligger på Cepos’ liste. Men hvis din mavefornemmelse siger dig, at der er noget galt, så er det vigtigt at handle på det. Børn går i skole i mange år, og det er altså vigtigt, at de får så meget som muligt læring ud af al den tid, de bruger på at gå i skole.

God i Skolen har udviklet et Lektiekursus, som viser dig, hvordan du giver dit barn gode arbejdsvaner omkrig lektier og skolearbejde. Arbejdsvaner som gør, at opgaveløsning bliver en succes.

Køb kurset her eller læs mere om kurset her

Jeg har skabt God i Skolen for at hjælpe forældre forstå, hvordan de bedst ruster og støtter deres børn i at gå i skole. Hvis du har brug for at tale med en lærer, er du velkommen til at skrive til mig på mariagodiskolen.dk eller ringe på 50871603.

Maria Baldus

God i Skolen