Skoleskift eller ej?

Går du og overvejer et skoleskift til dit barn?

Går du og overvejer om dit barn skal skifte skole? Et skoleskift er en stor beslutning og ofte også en svær beslutning. Den er svær når den udspringer af manglende trivsel. og det er også den type skoleskift dette indlæg handler om.

Der findes selvfølgelig også det naturlige uundgåelige skoleskift som følger en flytning, det skoleskift er også en stor omvæltning, selvfølgelig er det det. Men det er ikke forbundet med manglende trivsel og så går det typisk lettere.

Har du brug for at tale med nogen om skoleskift? Send mig en besked, så vil jeg glæde mig til at sparre med dig.

At være forælder til et barn som ikke trives i skolen er frustrende, det gør ondt at skulle sende ens barn hen et sted, hvor det ikke trives og måske end da kommer ked af det hjem fra. Det gør at man naturligt overvejer et skoleskift til sit barn.

Man føler sig problemgjort af skolen

Det jeg ofte hører er at forældrene har mistet tilliden til skolen, mistet tilliden til at skolen vil deres barn det godt. Mistet tilliden til at den udvikling som er igang kan vendes. Mange gange starter det med at forældrene finder ud af at der er et problem med deres barn som skolen ønsker at samarbejde med forældrene om at løse. Det starter ud som et fint samarbejde, hvor alle vil det samme. Men desværre kan det udvikle sig til at forældrene ikke føler at skolen lever op til deres egne løfter og at de forventer at forældrene selv løser problemet. Og så opstår tanker om skoleskift, ud fra et ønske om at give sit barn en frisk start. Give sit barn nogle nye lærere og kammerater som ikke ser det gamle problem for barnet.

Hvis du står i ovenstående situation, kan jeg hjælpe dig. Send mig en besked så aftaler vi et møde.

Typiske tanker og overvejelser i forbindelse med skoleskift

Nedenstående liste er en liste over de mest almindelige tanker, ønsker og overvejelser man gør sig, når man overvejer et skoleskift til sit barn.

• Skolen og lærerene vil ikke hjælpe mit barn.
  • Læreren ser bare mit barn som et problem.
  • De andre forældre kan ikke lide at have mit barn på besøg.
  • Vi skal bare finde den helt rigtige lærer som virkelig ser mit barn så vil alt blive anderledes.
  • Mit barn går i en rigtig dårlig klasse.
  • Skolen regner bare med at vi løser problemet herhjemme, men hvordan skal jeg løse nogle problemer som er i skolen.
  • Mit barn har ikke rigtig venner i klassen, en ny skole kan måske give ham nogle nye venner.
  • Lærerene siger hele tiden, at de vil lave en masse tiltag og der sker ikke noget.
  • Mit barn har bare en dårlig lærer.

Flytter aben med?

Når man taler om skoleskift er det ikke ualmindeligt at høre sætningen “aben flytter altid med”. Det betyder, at de problemer barnet står overfor i den nuværende klasse, vil følge med barnet til den nye klasse. Man kan altså ikke slippe fra problemerne blot ved at flytte skole eller klasse. Men passer det? Flytter aben altid med? Det gør den selvfølgelig ikke altid, men det er umuligt med garanti at forudse om barnets problemer vil følge barnet til den nye klasse, her må man følge sin mavefornemmelse og lytte til de fagprofessionelles erfaring. I sidste ende er det dog din beslutning som forælder, og min erfaring er at når man har tænkt længe og overvejet grundigt, så kan man som forælder godt mærke, hvad man tror mest på.

Alligevel er det vigtigt at understrege at et skoleskift ikke nødvendigvis er en god beslutning. For hvad hvis problemerne ikke forsvinder, skal man så skifte igen? Jeg taler ofte med forældre i min rådgivning om om skoleskift er en god ide for deres barn. Jeg kan selvsagt ikke svare ja eller nej til skoleskift men jeg kan hjælpe dig til med min fagprofessionelle baggrund at komme tættere på en beslutning. Samtidig kan jeg hjælpe dig med, hvordan du bedst arbejder med dit barns udfordringer hjemme.

Vil du læse mere om min 1:1 rådgiving kan du gøre det her.