Sådan engagerer du dig i dit barns klasse på en god måde.

Dit barns klasse har brug for dig!

Som forælder til et skolebarn er du en uvurderlig ressource for dit barns klasse. Det sociale miljø i klassen bliver forbedret, når forældrene engagerer sig i klassen. Derfor er det meget vigtigt, at du gør, hvad du kan for at engagerer sig. Men hvordan gør man så det? Hvad er den bedste måde?

Jeg har lavet en liste over en masse ting, du kan gøre for at involvere dig i skolen på en måde, der er med til at skabe trivsel i klassen både for dit eget barn, de andre børn og også forældrene imellem.

Du behøver ikke være kontaktforælder, for at gøre en forskel, det er i høj grad, det som sker i det daglige, som betyder noget. Måden du kommer ind i klassen på, siger hej til læreren og de andre elever. Måden du taler om skolen på hjemme og hvem du inviterer hjem.
Udgangspunktet for dette indlæg bunder i en undersøgelse, lavet af organisationen Skole og Forældre, som viser, at jo mere forældrene involverer sig i klassen, jo større trivsel er der eleverne imellem.

Sådan kan du være med til at gøre skolendagen bedre.

• Inviter alle fra klassen hjem på skift, og lav også lege aftaler med de børn, dit barn normalt ikke leger så meget med.
• Tilbyd at tage med på ture, hytteture eller lignende, hvis der er brug for en forælder.
• Tilbyd at være kontaktforælder i klassen.
• Planlæg en klassefest for hele klassen evt. sammen med en anden forældre fra klassen, også uden læreren deltager.
• Tal altid positivt om skolen, undervisningen, læreren og de andre elever.
• Ros gerne læreren, eleverne eller undervisningen højlydt i klassen eller ved forældremøder eller når du taler med andre forældre – det er med til at sprede den gode stemning.
• Forbered dig godt på skolehjemsamtaler, du kan læse mine gode råd til, hvordan du gør det her.

Hvis du kunne tænke dig at læse “God i skolens 5 forælderfejl du ikke må begå”, kan du tilmelde dig mit nyhedsbrev og få pdf’en i din indbakke.