Problemer i 0.klasse: at løse en opgave.

Kan dit 0.klasses barn løse en opgave?

Jeg har tidligere skrevet om problemer i 0.klasse lige her.

Noget andet som kan give problemer i 0.klasse, er når man som barn ikke har lært at sidde stille og modtage og løse en opgave. Det at kunne sidde stille og løse en opgave, som måske ikke er det, man selv lige havde lyst til er RIGTIG svært. Ikke desto mindre er det, det som skoledagen er fyldt med. Når man har svært ved at sidde og løse en opgave vil man naturligt opleve en skoledag med flere irettesættelser, end de børn som godt kan. Læreren er nødt til at rette på barnet, for at få ham eller hende til at gøre det, som er forventet af børnene i klassen, det er hun for at sikre at den samme læring foregår for alle børnene. Når man som barn oplever mange irettesættelser kan timerne blive et sted, man forbinder med at være forkert, med skæld ud, med en følelse af ikke at kunne det, som de andre kan. Og så kan der opstå problemer i 0.klasse. Men bare rolig det kan læres. Det kan læres at løse en opgave.

Har du brug for hjælp til at lære dit barn at sidde stille og løse en opgave? Send mig en besked så ringer jeg dig op og vi kan aftale et møde.

Vil du læse mere om hvordan jeg hjælper? Så kan du gøre det her!

Sådan hjælper du hjemmefra

Det første skridt til et godt skole-hjem samarbejde, som du selv kan tage, er at bakke op om skolen og dens forventninger i ord og handling. På den måde viser du dit barn, at du og skolen er enige i de forventninger og krav der nu er til barnet efter, at det er blevet et skolebarn. Rent praktisk betyder det, at du stiller barnet små opgaver som kræver at man sidder stille og at du holder fast i at de skal løses. Jeg har lavet en liste med forslag nedenunder.

• Tømme opvaskemaskine
  • Smøre madpakke
  • Fylde opvaskemaskine
  • Lave en hel perleplade efter en bestemt anvisning
  • Tegne en tegning efter en bestemt anvisning, fx tegn en bondegård, som skal fylde hele papiret.

Vil du vide mere om, hvordan du øver dit barn i at sidde stille og løse en opgave? Så har jeg skrevet bogen “Støt dit skolebarn” den kan købes her.

Hvis man vil blive bedre til at score mål i foldbold…

Jeg plejer at sammen ligne med at score mål i fodbold. Hvis man gerne vil blive bedre til at score mål i fodbold, må man øve sig i at score mål. Det er en selvfølge, at hvis man gerne vil blive bedre til noget må man øve sig. Nogle gange får man ikke mulighed for at øve nok til fodboldtræning og så må man tage fritiden i brug. Det samme gælder naturligvis med alt andet man gerne vil blive bedre til. Så hvis dit barn skal blive bedre til at sidde stille og løse en opgave så må i øve det.

Har du spørgsmål eller tanker du gerne vil dele med en professionel, send mig en besked her.