Penalhuset er vigtigt

Derfor er penalhuset meget vigtigt

Hvordan ser dit barns penalhus ud?

For førskolebarnet er skoletasken og penalhuset noget af det aller vigtigste, det er hele essensen af forberedelsen på at skulle i skole, begge dele bliver nøje udvalgt og står og venter sommerferien igennem.

Men efter det første skoleår mister både tasken og penalhuset ofte sin magi og bliver til det som de egentlig er. Arbejdsredskaber. Det er her problemet opstår, netop penalhuset, som sjældent får opmærksomhed, er det vigtigste arbejdsredskab dit barn har med i skolen hjemme fra. Det er et arbejdsredskab, som dit barn har brug for og bruger hver dag. Det SKAL være i orden. Ellers er dit barn i skole uforberedt og uden sit vigtigste arbejdsredskab. Børn smider ting væk, blyanter bliver lånt ud, viskelæderet forsvinder, tusserne holder op med at virke ovs. og det sker oftere end vi som forældre tror. For børnene bliver bedt om at låne ud til hinanden, hvis der er en som ikke har orden i penalhuset. Derfor er man nødt til at tjekke ofte, også selv om man ikke har et barn som normalt mister sine ting. Ved at hjælpe dit barn have styr på sine ting, hjælper du de andre i klassen til ikke at skulle låne deres ting ud og også læreren, som ikke skal bruge tid på at sørge for, at der bliver lånt blyanter, farver, blyantsspidsere og så videre ud. For det skal nemlig ikke kun lånes ud det skal også afleveres igen og det kan godt tage tid:) Især når Caroline ikke synes at den blyant Emilie afleverede var den samme som hun lånte ud.

Jeg giver senere idag forslag til, hvordan et penalhus i indskolingen skal se ud, og hvad der skal være i det og hvad der skal være i orden HVER dag.

46144148 - blue pencil-case isolated on a white background

Det er som jeg har skrevet herinde mange gange død og pine nødvendigt at du tjekker dit barns penalhus ofte, gerne hver dag, men i hvertfald en gang om ugen.

Sørg for at dit barn ikke kommer i skole uden spidse blyanter og viskelæder.