Hjælp dit skolebarn til succes

Tør du have høje forventninger til dit skolebarn?

Magasinet skolebørn, som i øvrigt er anbefalelsesværdigt for alle skoleforældre at læse, har talt med uddannelsesguru John Hatti om, hvordan forældre kan styrke deres skolebørn. Det vigtigste er, måske overraskende, høje forventninger.

Det er noget underligt noget, det der med at vi i Danmark er så bange for at forvente virkelig meget af vores børn. Måske forbinder mange af os høje forventninger med tigermom begrebet eller forældre der uden føling for deres børns følelser pæser dem frem i skolen, i en sports gren eller lignende. Det bedste danske eksempel er måske Caroline Wozniackis far, der i den grad havde høje foreventninger til sin datter. Måske er det janteloven eller noget helt tredje. Men det er i hvertfald sådan at langt de fleste danske forældre ønsker selvfølgelig deres børn al muligt succes, men i virkeligheden snakker de aller mest om trivsel, venner, madpakker og idrætstøj og så videre.

Jeg havde høje forventninger til mine skolebørn

Som lærer var jeg selv meget optaget af at eleverne skulle blive bedre fagligt. Jeg havde enormt høje forventninger til mig selv. Og det viste sig tydeligt blandt mine elever som også fik høje forventninger til sig selv som resultat heraf. Jeg var altid meget optaget af at sætte mål, og vise eleverne at de rent faktisk havde nået dem. Jeg var med andre ord ikke bange for at forvente store ting af mine elever. Det samme er du som forældre er nødt til at gøre med dine børn, hvis du vil have at de skal have succes i skolen.

John Hatti er førende professor inden for undervisningsområdet og har gennemført den største undersøgelse nogensinde, som handler om hvad det er som gør børn gode i skolen. Og det er overraskende nok ikke lektier. Men det betyder ikke at man som forældre kan lukke skolen helt ude af familielivet. Du har som forældre nogle lektier, hvis du vil hjælpe dit barn, og det at følge Hattis 5 råd.

Hattis 5 punkter

Hav høje forventninger
Giv dit barn udfordringer
Vis, at læring er hårdt arbejde
Fokuser på barnets udvikling
Lyt til barnet.
De fem punkter er uddybet i artiklen, den bør du læse.

Som jeg har skrevet før, så kræver det hårdt arbejde fra dig som forældre at hjælpe dit barn til at blive bedre i skolen, men det er det hele værd.

Har i brug for hjælp hjemme til at sætte mål for jeres barn og til at finde måder at vise ham eller hende at i har høje forventninger? Det er det jeg hjælper med. Jeg hjælper med at sætte mål for jeres barn og nå dem. Har i brug for hjælp? send en mail til min brevkasse