God i skolens 6 lektietricks

Hvad gør man, hvis ens barn brander fuldstændig sammen, når der skal laves lektier?

Jeg har samlet mine 6 bedste lektietricks til dig. Vil du have dem som mini ebog i din indbakke, skal du bare tilmelde dig mit nyhedsbrev, på hjemmesidens forside her.

Okay, lad mig fortælle dig, hvad jeg gjorde i klasseværelset, når nogle af mine elever, var svære at motivere.

skaermbillede-2016-10-06-kl-11-51-08

De 6 lektietricks er gode at bruge, hvis du har et skolebarn, som mangler den nødvendige motivation for at lave lektierne. De har alle sammen et forskelligt fokus, det vil sige, at de motiverer forskellige typer børn. Det betyder ikke at dit barn kun vil blive motiveret af et af lektietricksne, men at der nok, er en type opgaver, som virker bedst på dit barn.

Inden vi går igang

Inden vi går igang er det vigtigt at du husker på at de 6 lektietricks ikke er et quick fix, de kræver øvelse både fra dig som forældre men også for dit barn, så selvom de ikke virkede første gang så giv dem nogle chancer.

1. Kapløb med tiden:

Dette trick bygger på konkurrence og vil motivere de børn, som er meget opsatte på at vinde.

Se på lektien sammen med dit barn. Få dit barn til at vurdere, hvor lang tid det vil tage at lave en opgave, en side eller 3 opgaver. Stil uret og lad dit barn sidde med opgaven selv.

Ros og opmuntre dit barn, når tiden er gået. Godt klaret, skal vi prøve igen.

1. Løs og løb

Dette trick bygger på bevægelse, og vil motivere de børn, som har brug for at bevæge sig, når de laver opgaver.

Se på lektien sammen med dit barn. Efter hver løst opgave, laver du og dit barn en øvelse sammen. Det kan være sprællemand, hop, klappe lege, eller bold kast. Ros og opmuntre dit barn til at blive ved. Godt klaret skal vi prøve igen.

1. Bolsjepædagogik

Dette trick bygger på belønning. Det er en metode, der vil motivere de fleste børn. Det handler ikke om at komme først, men om at blive færdig.

Se på lektien sammen og beslut, hvor mange opgaver du tror dit barn kan lave selv uden at gå i stå. Aftal hvad belønningen er, når det lykkedes. Det kan være en snack, et spil på ipad eller tv eller noget andet dit barn rigtig gerne vil. Hvis denne metode virker for dit barn, kan i arbejde på at øge mængden af opgaver, der skal laves inden belønningen kommer.

1. Tid med mor eller far

Dette trick virker for de børn, som nyder fællesaktiviteter med mor og far. Den er for dem, som gerne vil have kropskontakt og tæthed.

Se på lektien med dit barn og tal om, hvordan de forskellige opgaver skal laves. Aftal at halvdelen eller hele lektien skal laves (det kommer an på dit barn selvfølgelig). Aftal også, en aktivitet i kan lave sammen når lektien er færdig. Det skal være noget i begge nyder, og det må gerne involvere en masse kropskontakt.

Det kan fx være se tv, læs en bog, fortæl historier, læg puslespil eller bare kramme længe.

Hvis du synes det var interessant at læse om de første 4 lektietricks, er du måske interesseret i at få de sidste 2 også, det gør du lige her

Hvad er meningen med lektietricksne?

Meningen med lektietricksne er at give dig som forældre, mulighed for at bruge nogle af de værktøjer, som læreren bruger for at motivere eleverne i klassen.

Tricksne er selvfølgelig ikke et quick fix, men nogle du kan bruge, hvis dit barn er svær at motivere til at lave lektier. Meningen med dem er, at stemningen omkring lektier skal forvandles fra negativ til positiv. Når stemningen er ændret, kan synet på lektier og læring ændre sig, og det er jo det vi gerne vil have.

Jeg ønsker jer rigtig god lektielæsning.

Har du brug for min hjælp til at finde måder at motivere dit barn på? Så lad os aftale et tidspunkt, hvor jeg ringer til dig og hører mere om dit barn. Det eneste du skal gøre er at sende mig en besked eller ringe på 50871603.

Vil du vide mere om mig og God i skolen, kan du læse om det her

Hvis du vil læse mere om, hvordan jeg hjælper kan du gøre det her.