Det første forældremøde – det skal du spørge om

Brug det første forældremøde til noget andet end gavegrupper og madpakker.

Det er ved at være tid til det første forældremøde, for nogle forældre er det måske det allerførste nogen sinde, men for andre er det måske et i rækken af mange. Lige meget hvilken af de to kategorier du hører til så læs med her hvor jeg kommer med forslag til, hvad man som forældre bør fokusere på til forældremødet.

Som lærer overrasker det mig meget, at det som fylder for rigtig mange forældre til forældremødet er madpakker, gavegrupper, overtøj og idrætstøj. Jeg har siddet igennem mange forældremøder, med ivrige forældre som lystigt diskuterer, om deres børn når at spise rubbrødsmadderne eller ej, og om der skal være fælles gaver til børnefødselsdagene eller ej. Jeg må indrømme at jeg synes det er spild af lærerens tid, spild af lærertid, som kan bruges på at tale om og blive enige om skolens forventninger tl børn og deres forældre, samt, informere om faglige tiltag, projekter og så videre.

Gavegrupper får fokus i godmorgen Danmark

Godmorgen Danmark bragte idag et indslag om netop dette. Legegrupper og gaveideer. Jeg må indrømme, at jeg som lærer synes, det er ærgeligt, at det er det som får tid i programmet. I hver fald når der er langt vigtigere ting at diskutere med læreren til forældremødet. Det betyder ikke ikke, at det ikke er vigtigt at tale om gavegrupper og andre sociale tiltag, men det altså er noget forældrene kan beslutte uden læreren. Det gør de i øvrigt også ofte uden nogen lærerindblanding. De emner er en diskussion mellem forældre, især når lærer tiden er blevet så sparsom. Derfor synes jeg den skal bruges fornuftigt. Jeg kommer med bud på, hvad man som forældre kan spørge om.

Lærerene har meget de gerne vil fortælle til dit forældremøde

Det er ikke så tit at læreren har alle forældre samlet, derfor er forældremødet et vigtigt forum for dit barns lærer. Det er her han har mulighed for at fortælle dig, hvad det er han vil med it barn og hendes klasse. han har mulighed for at fortælle dig om undervisningsplaner, mål, spændende projekter og den slags. Og det vil han rigtig gerne. Det er nemlig meget vigtigt at man som lærer får forældrene på ens side, og det er forældremødet et rigtig godt forum til.

Jeg glædede mig altid til forældremødet. Jeg glædede mig til at dele mine planer, min begejstring over børnenes fremskrid og ville rigtig gerne tale om hvad min forældregruppe selv kunne gøre hjemme for at støtte børnene i deres læring. Derfor var jeg altid ærgelig over når tiden blev brugt til gavegrupper og brok over bortkommet idrætstøj. Det er altså noget der bør klares uden læreren.

Det kan du spørge om det det første forældremøde

• Matematik: Hvordan skal vi støtte op om undervisningen hjemme?
  • Dansk: Hvordan skal vi støtte op om undervisningen hjemme?
  • Dansk: Har du nogle forslag til hvordan vi finder passende frilæsningsbøger?
  • Hvilke mål er der for dette skoleår?
  • Er der noget vi kan gøre hjemme, i forhold til skrivning?
  • Hvordan finder jeg ud af om der er lektier?
  • Hvordan giver i tilbagemelding på lektierne?
  • Har i nogle forslag til apps eller online værktøjer, når min barn gerne vil spille og jeg synes det ville være godt med træning.
  • Er der nogle problemer i klassen vi skal tale med vores barn om?
  • Har i brug for at nogle af os forældre, tilbyder noget i forhold til undervisningen? Det kunne være der var en forældre som arbejdede et spændende sted? Havde en særlig kompetence? Havde lyst til at assistere en lærer på en tur eller lignende.

Rigtig godt første forældremøde.