• Privatundervisning – der virker!

    Privatundervisning – der virker!

    Leder du efter en lærer der tilbyder privatundervisning til dit barn? Jeg tilbyder privatundervisning til børn og unge i folkeskolen. Det er en til en undervisning med udgangspunkt i det som dit barn har svært ved. Book en plads – ring og hør mere! Kvalitetsundervisning Jeg garanterer dig et markant løft eller pengene tilbage! Jeg […]Læs mere »
  • Problemer i matematik – her er løsningen!

    Problemer i matematik – her er løsningen!

    Har dit barn problemer i matematik? Kæmper han eller hun med matematiklektierne eller har dit barn måske helt givet op? Læs Carlas historie her! Rigtig mange børn har problemer i matematik. Det skyldes ofte at basis færdighederne ikke er på plads. Basis færdighederne er den basale talforståelse, og så at kunne hovedregne. Det kalder jeg […]Læs mere »
  • Carla var “dårlig til matematik”

    Carla var “dårlig til matematik”

    Kæmper dit barn med matematikken? Har dit barn tanker som “Jeg er dårlig til matematik”? Hvis dit barn har svært ved matematik, så kan Carlas historie måske inspirere dig. Carlas mor ringede til mig i efteråret og fortalte om hendes datters problemer med matematik. Carla gik i fjerde klasse og var egentlig glad for skolen […]Læs mere »
  • Mit barn har dårlig arbejdshukommelse

    Mit barn har dårlig arbejdshukommelse

    Dette er en mors personlige beretning om hendes søn og om hvordan dårlig arbejdshukommelse påvirker hans skolegang. “Konrad bliver født i 2005, og er en helt normal og glad lille baby, der spiser og sover og trives. Vi er lykkelige for han er vores første barn. Han er nysgerrig og interesseret i al ting, vil […]Læs mere »
  • Privatundervisning af Maria Baldus

    Privatundervisning af Maria Baldus

    Garanteret fagligtløft Overvejer du at hyre en lektiehjælper til dit barn? Jeg tilbyder som noget helt nyt privaundervisning. Jeg kalder det et garanteret fagligt løft for børn. Det er et undervisningsforløb, hvor jeg selv underviser. På den måde kan jeg garantere at dit barn rykker sig markant. Læs mere om privatundervisning her og tilmeld dit […]Læs mere »
  • Problemer i 0.klasse: at løse en opgave.

    Problemer i 0.klasse: at løse en opgave.

    Kan dit 0.klasses barn løse en opgave? Jeg har tidligere skrevet om problemer i 0.klasse lige her. Noget andet som kan give problemer i 0.klasse, er når man som barn ikke har lært at sidde stille og modtage og løse en opgave. Det at kunne sidde stille og løse en opgave, som måske ikke er […]Læs mere »
  • Problemer i 0. klasse

    Problemer i 0. klasse

    Har dit barn problemer i 0. klasse? Nogle gange er overgangen fra børnehave til skole svær, så svær at det giver problemer i 0. klasse. For børnene er det et ikke så godt mødet med skolen, og for forældrene er det ofte forbundet med sorg og frustration, når der er problemer i 0. klasse. 0. […]Læs mere »
  • Skoleskift eller ej?

    Skoleskift eller ej?

    Går du og overvejer et skoleskift til dit barn? Går du og overvejer om dit barn skal skifte skole? Et skoleskift er en stor beslutning og ofte også en svær beslutning. Den er svær når den udspringer af manglende trivsel. og det er også den type skoleskift dette indlæg handler om. Der findes selvfølgelig også […]Læs mere »
  • 1:1 rådgivning med Maria Baldus

    1:1 rådgivning med Maria Baldus

    Går du og overvejer at booke en samtale med mig? Hvis du vil vide mere om, hvordan sådan en forløber, kan du læse om, hvordan et forældrepar oplevede en rådgivning med mig. Historien er deres og deres datters. Hvis du går og overvejer at booke en samtale, kan du gøre det ved at skrive til […]Læs mere »
  • ADHD og dårlig arbejdshukommelse

    ADHD og dårlig arbejdshukommelse

    Mangler du værktøjer til at hjælpe dit barn med ADHD få bedre resultater i skolen?  Børn med ADHD er som en del af deres diagnose udfordrede på arbejdshukommelsen. Arbejdshukommelsen er den del af hukommelsen, som fastholder de informationer man arbejder med lige nu.Læs mere »
  • Koncentration og koncentrationsbesvær

    Koncentration og koncentrationsbesvær

    Har du et barn som sagtens kan koncentrere sig i timevis hjemme, men ikke kan koncentrere sig i skolen? At kunne koncentrere sig nødvendigt for at gå i skole. Men hvad er koncentration egentlig? Og hvorfor er det helt normalt, at børn sagtens kan koncentrere sig hjemme, men ikke i skolen? Skoledagen er fyldt med […]Læs mere »
  • Træning af arbejdshukommelsen – her er løsningen!

    Træning af arbejdshukommelsen – her er løsningen!

    Hukommelsestræning – her er et konkret værktøj Trænger dit barn til at få trænet arbejdshukommelsen? Det kan være han eller hun har koncentrationsbesvær, fået konstateret dårlig arbejdshukommelse eller bare trænger til at blive bedre til at løse opgaver.Læs mere »
  • Forældreworkshops og oplæg for skoler

    Kære skoleledere Forældrenes inddragelse i deres barns læring og trivsel er den vigtigste enkeltfaktor for at løfte børnenes faglige udbytte i undervisningen Det ved du godt. Næste skridt i den udvikling er at knytte samarbejdet mellem skole og hjem tættere… God i skolen faciliterer en proces, der munder ud i en gensidigt forpligtende kontrakt mellem lærere […]Læs mere »
  • Overvejer du lektiehjælp til dit barn?

    Overvejer du lektiehjælp til dit barn?

    Lektiehjælp er en dyr lappeløsning. Inden du hyrer en lektiehjælper, er der nogle ting, som er vigtige at overveje. Lektiehjælp er en dyr lappeløsning og ofte er udbyttet meget lille. Når et barn har svært ved at lave lektier, er det fordi, der er et reelt problem, det problem skal findes og afhjælpes. Det kan […]Læs mere »
  • Når børn ikke trives i skolen

    Når børn ikke trives i skolen

     Er du forælder til et barn som ikke trives i skolen? At være forælder til en barn, som ikke trives i skolen er forfærdeligt. Det føles urimeligt at skulle sende ens dejlige barn afsted til et sted, som gør ham ked af det, som nedbryder ham, og som han kommer drænet hjem fra om eftermiddagen.Læs mere »
  • Støt dit Skolebarn: Læs et uddrag

    Støt dit Skolebarn: Læs et uddrag

    Oplever du at det er svært for lærerene at motivere dit barn i skolen? Rigtig mange forældre oplever at læreren har svært ved at motivere deres børn i skolen, og måske er det også svært for forældrene at motivere samme børn hjemme. Det er der en grund til, og det har jeg skrevet en bog […]Læs mere »
  • Derfor går det ofte galt med matematik

    Derfor går det ofte galt med matematik

    Når det går galt med matematik, er der kun èn ting at gøre – starte forfra! At lære matematik er det samme som at lære alt muligt andet. Først kan man ikke, så får man nogle strategier til at komme igang, så øver man sig en masse, fejler en masse og måske hvis man er […]Læs mere »
  • Derfor bliver matematik svært omkring 3. eller 4. klasse

    Kunne dit barn godt trænge til lidt ekstra matematik træning? Matematik er et fag som ofte deler vandene. Der er dem, som elsker det og ser det som sjove logiske udfordringer, og så er der dem, som bestemt IKKE ser det som sjove små logiske udfordringer. Når matematik er svært, er det ofte sådan, at […]Læs mere »
  • Her finder du gode gratis skoleopgaver på nettet.

    Her finder du gode gratis skoleopgaver på nettet.

    Kunne du godt tænke dig at vide, hvor lærerene finder nogle af alle de mange opgaver dine børn dagligt løser? Som forælder er du måske opmærksom på at det kræver træning at blive god til at læse, skrive, regne og en masse andet. Måske har du endda fulgt længe nok med her på siden til […]Læs mere »
  • 10 tips til nem lektielæsning i sommerferien

    10 tips til nem lektielæsning i sommerferien

    Styrk fagligheden i sommerferien med lektielæsning Bliver du bekymret, når du tænker på 7 uger uden faglighed? Jeg guider dig til, hvordan du kan få fagligheden med på ferie. Det er lektielæsning på en sjov og ferietilpasset måde. Nederst er en liste over gode fagligt styrkende aktiviteter. Læs mere »
  • Mundtlig matematikeksamen? Sådan forbereder jeg mine elever.

    Mundtlig matematikeksamen? Sådan forbereder jeg mine elever.

    Skal din teenager til mundtlig matematikeksamen? Eksamens tiden er godt igang og nu gælder det, for mange 9. klasses- og 10. klasseselever, de mundtlige eksaminer. Inden eksamen begynder giver jeg mine elever disse gode råd. Læs mere »
  • 1895 kr. kan ændre dit barns skolegang for altid

    1895 kr. kan ændre dit barns skolegang for altid

    Er du forælder til et barn, som mangler skoleglæde, motivation, troen på sig selv? Ja tak! Tilmeld dig her Når et barn mister skoleglæden, motivationen og troen på sig selv gør det ondt. Det gør ondt på barnet selv og på forældrene, men det gør også ondt på fagligheden. Og når det begynder at gå […]Læs mere »
  • Forberedelse til 0. klasse – at sidde stille

    Forberedelse til 0. klasse – at sidde stille

    Kan dit barn sidde stille og koncentrere sig 12 minutter ad gangen? En stor og vigtig del af at starte i skole er at kunne sidde stille og modtage beskeder, lytte til dem og handle efter dem. Det er svært. De fleste forældre kan komme til at tage det forgivet, at deres børn kan netop […]Læs mere »
  • Sådan støtter du børnehavebørn i overgangen til skolebørn

    Sådan støtter du børnehavebørn i overgangen til skolebørn

    Skal dit børnhavebarn starte i 0.klasse? For rigtig mange børnehavebørn er børnehaven ved at slutte og noget nyt er ved at begynde. Skolen. Skal dit barn begynde i 0.klasse efter sommerferien? Hvis ja er der her gode tips til, hvordan du bedst støtter op om overgangen fra børnehave til skole. Tips til, hvordan du kan […]Læs mere »
  • Børn med dårlig arbejdshukommelse – sådan hjælper du!

    Børn med dårlig arbejdshukommelse – sådan hjælper du!

    Arbejdshukommelsen er grundlæggende for læring i alle skolens fag Hvad er arbejdshukommelse? Arbejdshukommelse er normalt det de fleste kender som korttidshukommelsen. Det er her alle de informationer, billeder og lyde vi oplever lige nu, bliver lagret inden de med tiden forvinder eller bliver gemt i langtidshukommelsen. Arbejdshukommelsen bruger vi, som navnet siger, når vi arbejder, […]Læs mere »
  • Skal din teenager til 9.klasses eksamen?

    Skal din teenager til 9.klasses eksamen?

    En forældreguide til eksamenslæsning En del af 9.klasses eksamen er uden hjælpemidler, det vil sige at man ikke må have andet end skrive redskaber med. Der er både en dansk del og en matematik del som er sådan. Dansk delen er diktat og en læseprøve og matematikdelen hedder færdighedsregning. De to prøver tester elevernes paratviden […]Læs mere »
  • Stress i skolen, her er hvad du kan gøre

    Stress i skolen, her er hvad du kan gøre

    Når børn i skolealderen har stress lander opgaven hos de danske lærere, men er det der, den hører hjemme? Chefpsykolog hos psykiatrifonden fortæller i en artikel på tv2.dk om stressede skolebørn. Hun fortæller, at det stigende pres fra hverdagen i skolen er med til at gøre børnene stressede, gøre at de mistrives. Det er især […]Læs mere »
  • Mine 5 trin til skolesucces

    Mine 5 trin til skolesucces

    Alle børn kan blive Gode i Skolen Jeg tror på at ALLE børn kan blive glade for skolen og kan blive fantastiske skolebørn. De fem trin du skal til at læse, er nogle af mine bedste råd, nogle jeg har oplevet både som lærer og forælder, styrker børn som skolebørn. Rådene handler i høj grad […]Læs mere »
  • Undervisningseffekt 2017/2018

    Undervisningseffekt 2017/2018

    Vil du vide, hvilken undervisningseffekt, der er på dit barn skole? Landets skoler bliver hvert år rangeret efter undervisningseffekt. Det er tænketanken Cepos, som udgiver den, og lige nu er listen fra sidsteskoleår 2017/18 klar. Du kan se den her. Hvad betyder undervisningseffekt? Undervisningseffekten er angivet som et tal, det er et tal, som siger […]Læs mere »
  • Læs om første gang jeg mødte en rigtig dygtig elev

    Læs om første gang jeg mødte en rigtig dygtig elev

    Har du et barn, som keder sig i skolen? Idag skal det igen handle om en dygtig elev. Det er den slags elev, som er så dygtig, at han eller hun måske keder sig i skolen. Det skrev jeg mere om her, hvor jeg også indrømmede, hvad jeg plejede at sætte mine dygtige elever til, […]Læs mere »
  • Robuste børn hjemme er robuste børn i skolen.

    Robuste børn hjemme er robuste børn i skolen.

    Kan dit barn løse en opgave? Robuste børn hjemme er robuste børn i skolen. Men hvad er robuste børn? Per Schultz Jørgensen skriver i bogen “Robuste Børn”, at alle både børn og voksne trives bedre med den styrke der kommer fra robusthed. Robusthed for ham er at man kan løse nogle udfordringer i sit liv. […]Læs mere »
  • God i skolens Lektiekursus

    God i skolens Lektiekursus

    Går lektielæsningen i hårdknude? Ender det med skrig og skrål? Skab en god lektiesituation med God i skolens lektiekursus: “Lær dit barn at lave lektier på en måde, der giver succes i skolen – uden dyr lektiehjælp” Ja tak, jeg vil gerne vide mere om lektiekurset – send mig en besked og jeg ringer dig […]Læs mere »
  • Når dygtige børn keder sig i skolen

    Når dygtige børn keder sig i skolen

    Når man måske keder sig i skolen Fornylig fik jeg en mail fra en nyhedsbrevslæser. En mail, som på særlig fin vis, mindede mig om noget, jeg havde glemt – nemlig de dygtige elever. De elever, som har forstået skolen, accepteret skolen, og trives med at lære nyt, ja næsten higer efter det. Dem som […]Læs mere »
  • Guide: Sådan løfter du dit barns faglige niveau!

    Guide: Sådan løfter du dit barns faglige niveau!

    Vil du gerne løfte dit barns faglige niveau, men er ikke sikker på hvordan? Ønsker du at komme i gang med at øve ekstra dansk og matematik hjemme? Kunne dit barn godt trænge til et fagligt boost i de to vigtige fag dansk og matematik, så læs med her, hvor jeg guider dig til hvordan […]Læs mere »
  • Laver du også alt det praktiske når dit barn sover?

    Laver du også alt det praktiske når dit barn sover?

    Kunne du godt tænke dig mere voksentid? Rigtig mange forældre laver alt det praktiske mens deres børn sover, eller er i institution eller er hos den anden forældre, og det kan være en fejl. I hjemmet skal der gøres rent, ryddes op, vaskes tøj, laves mad, ryddet op efter mad, handles ind og meget andet. […]Læs mere »
  • God lektielæsning: indskoling

    God lektielæsning: indskoling

    Sådan giver du dit indskolingsbarn en god lektiestund. Når der skal laves lektier, er det vigtigt, at det er rart for barn og voksen. Men det er også nødvendigt, at det er givende for barnets læring.Læs mere »
  • Sådan engagerer du dig i dit barns klasse på en god måde.

    Sådan engagerer du dig i dit barns klasse på en god måde.

    Dit barns klasse har brug for dig! Som forælder til et skolebarn er du en uvurderlig ressource for dit barns klasse. Det sociale miljø i klassen bliver forbedret, når forældrene engagerer sig i klassen. Derfor er det meget vigtigt, at du gør, hvad du kan for at engagerer sig. Men hvordan gør man så det? […]Læs mere »
  • Er du forælder til den stille pige i klassen?

    Er du forælder til den stille pige i klassen?

    Den stille pige i klassen – sådan styrker du hende.  I skolen er en bestemt type elev ofte overset, den stille pige, som forælder til hende er det særligt vigtigt, at du er opmærksom på, at hun får det ud af skolen, hun skal. Jeg fortæller i dette blog indlæg, hvad du skal være opmærksom […]Læs mere »
  • Hvilken virkelighedsopfattelse tager dit barn med hen i skolen?

    Hvilken virkelighedsopfattelse tager dit barn med hen i skolen?

    I skolen ser virkeligheden sådan ud. Skolen er fyldt med skal-opgaver. Skal-opgaver er opgaver som læreren eller en anden af skolens personale har bestemt. Det er opgaver, som skal laves på en bestemt måde, på et bestemt tidspunkt og sammen med en bestemt. I virkeligheden er det alle opgaver, som ikke er fri leg, og […]Læs mere »
  • 10 ting som giver succesoplevelser i skolen

    10 ting som giver succesoplevelser i skolen

    Trænger dit barn til flere succesoplevelser i skolen? Succes i skolen handler om meget andet end det faglige. At være god i skolen er også at være god til at gå i skole. Altså at man har fundet ud af, hvordan man skal agere inden for skolens rammer. Det giver succesoplevelser. Succesoplevelser der kan puttes […]Læs mere »
  • Er du også træt af at bekymre dig om skolen?

    Er du også træt af at bekymre dig om skolen?

    Bekymrer du dig dagligt eller ugentligt om dit barns skolegang? Tænker du over, om han eller hun lærer det, som er meningen? Bliver bedre og dygtigere? Måske er du endda bange for, at din søn eller datter ikke kan vælge frit på uddannelseshylderne, når den tid kommer. Er du også træt af at bekymre dig […]Læs mere »
  • Få lektielæsningen ud af dynerne

    Få lektielæsningen ud af dynerne

    Hvordan foregår lektielæsningen hjemme hos dig? Lektielæsning skal gerne være en hyggelig stund, fyldt med positivitet. Hvordan bliver den så det? Den lette vej til hygge er frem med dynerne og den varme kakao. Så kan man sidde tæt med sit barn i sofaen, og fælles arbejde sig i gennem opgaverne. Kan du genkende situationen? […]Læs mere »
  • Børn med dårlig arbejdshukommelse

    Børn med dårlig arbejdshukommelse

    Hvordan påvirker dårlig arbejdshukommelse, det som skal læreres i skolen? Svaret er dårlig arbejdshukommelse påvirker det som skal læres rigtig meget. Arbejdshukommelse er det man i daglig tale kalder korttidshukommelsen. Det er altså her informationer, billeder og lyde skal lagres eller holdes fast på, mens man forsøger at arbejde med det, så informationen med tiden […]Læs mere »
  • Ingen lektier? 5 ting du kan gøre for at følge med fagligt

    Ingen lektier? 5 ting du kan gøre for at følge med fagligt

    Hvordan følger du med fagligt, når dit barn ingen lektier har for? Et spørgsmål jeg rigtig tit får handler om, hvordan man følger med i skolegangen hermed også ens barns faglighed. Hertil svarer jeg, at det kan man blandt andet gennem lektier, men også ved at kigge ens barns skolebøger igennem og få ham eller hende […]Læs mere »
  • Halloween, en gyserhistorie fra folkeskolen!

    Halloween, en gyserhistorie fra folkeskolen!

    Når gode elever kan ikke finde ud af at gå i skole Folkeskolens egentlige gyserhistorie er hverken fyldt med spøgelser, blod eller dræber klovne. Alligevel er den død uhyggelig, hvis du spørger mig. Den handler om helt almindelige børn, og de forældre som elsker dem så meget. Læs mere »
  • Guide: kom igang med ekstra dansk og matematik hjemme

    Guide: kom igang med ekstra dansk og matematik hjemme

    Sådan kommer du i gang med ekstra dansk og matematik, uden læreren har givet lektier for. Ønsker du at komme i gang med at øve ekstra dansk og matematik hjemme? Kunne dit barn godt trænge til et fagligt boost i de to vigtige fag dansk og matematik, så læs med her, hvor jeg guider dig […]Læs mere »
  • Børn skal være gode til at lære udenad

    Børn skal være gode til at lære udenad

    At lære udenad er en af de vigtigste egenskaber et skolebarn kan have. At lære udenad er ikke så populært, som det var en gang. I de danske skoler, bliver det endda ofte set ned på, når eleverne skal lære udenad. Det er som om, det ikke anses for at være lige så klogt, som […]Læs mere »
  • God i skolens 6 lektietricks

    God i skolens 6 lektietricks

    Hvad gør man, hvis ens barn brander fuldstændig sammen, når der skal laves lektier? Jeg har samlet mine 6 bedste lektietricks til dig. Vil du have dem som mini ebog i din indbakke, skal du bare tilmelde dig mit nyhedsbrev, på hjemmesidens forside her. Okay, lad mig fortælle dig, hvad jeg gjorde i klasseværelset, når […]Læs mere »
  • Lektielæsning: Ender det med skrig og skrål?

    Lektielæsning: Ender det med skrig og skrål?

    Frygter du lektielæsning? Måske har dig og dit barn bare forskellige opfattelser af, hvordan det skal foregå. Måske kender i situationen. Det er aften eller eftermiddag og i skal igang med lektielæsning. Stemningen i hjemmet forvandler sig fra hyggeligt til frygteligt på et øjeblik. Bogen hives frem og det går egentlig meget godt, når i […]Læs mere »
  • Vedholdenhed er så vigtigt for dit barn.

    Vedholdenhed er så vigtigt for dit barn.

    Vedholdenhed er med til at gøre det nemt at gå i skole Skal skolen være nemmere for dit barn? Vil du gerne have, at dit barn oplever flere succer i klassen? Så læs med her, hvor jeg forklarer, hvorfor i skal have særligt fokus på vedholdenhed hjemme. Vedholdenhed er at kunne blive ved, at kunne […]Læs mere »
  • Om nationale test

    Om nationale test

    Skal vi være så sure på de Nationale test? Der har over de sidste dage været en del snak i medierne om de nationale test. Det er ikke første gang, at de kommer op til debat og sikkert heller ikke sidste. Men det er godt, rigtig godt, at vi tager os tid til at diskutere […]Læs mere »
  • Matematiktest: Få en komplet matematikfaglig vurdering af dit barn

    Matematiktest: Få en komplet matematikfaglig vurdering af dit barn

    Vil du vide præcis, hvad dit barn kan og ikke kan? Gå direkte til priser Matematiktest er for dig, som ønsker at vide præcis, hvor dit barns styrker og svagheder er inden for matematikken. Den er for dig, som ønsker at vide præcis, hvordan du støtter dit barn i at blive bedre til matematik. Den […]Læs mere »
  • Lærervejledning: Få hjælp af en lærer over 3 kopper kaffe

    Lærervejledning: Få hjælp af en lærer over 3 kopper kaffe

    Et personligt vejledningsforløb som giver dig støtte, der virker for dit skolebarn. Lærervejledning er for dig som ikke forstår, hvorfor dit barn ikke får mere ud af skolen end han eller hun gør. Det er for dig, som ønsker at vide, hvad det er som fastholder dit barn et sted, hvor han ikke lærer det […]Læs mere »
  • Skolen er det job, dit barn ikke kan sige op

    Skolen er det job, dit barn ikke kan sige op

    Derfor er det nødt til at være godt at gå i skole Man skal gå i skole, dit barn skal gå i skolen, sådan er det heldigvis i Danmark. Men at gå i skole er ikke altid en god oplevelse. For nogle børn er det en masse år med kampe, kampe med dem selv og […]Læs mere »
  • Var det sjovt i skolen idag?

    Var det sjovt i skolen idag?

    Derfor skal du ikke spørge dit skolebarn om det var sjovt i skolen, jeg fortæller hvad du skal spørge om. Når man som forældre spørger sit barn, “Var det sjovt i skolen idag?” er man med til at give sit barn urealistiske forventninger til skolen. Og ofte er svaret endda endnu kedeligere end spørgsmålet nemlig […]Læs mere »
  • Læs mit indlæg hos Vores Børn

    Tag dine børn med i køkkenet og styrk deres faglighed Jeg har skrevet et indlæg for Vores Børn det kan læses på deres hjemmeside her. Indlægget er en guide til hvordan man tager børn med i køkkenet og samtidig styrker deres faglighed. At tage børn med i køkkenet er noget de fleste forældre har hørt […]Læs mere »
  • Hjælp dit skolebarn til at overkomme modstand

    Hjælp dit skolebarn til at overkomme modstand

    Jeg har lavet 7 trin, der guider dig igennem hvordan du kan hjælpe dit skolebarn overkomme modstand. Har du set på dit skolebarn, lagt mærke til hvordan han eller hun reagerer i forskellige svære situationer?Læs mere »
  • Det første forældremøde – det skal du spørge om

    Det første forældremøde – det skal du spørge om

    Brug det første forældremøde til noget andet end gavegrupper og madpakker. Det er ved at være tid til det første forældremøde, for nogle forældre er det måske det allerførste nogen sinde, men for andre er det måske et i rækken af mange. Lige meget hvilken af de to kategorier du hører til så læs med […]Læs mere »
  • Gode råd til aflevering og hentning

    Gode råd til aflevering og hentning

    Jeg fortæller hvad du skal undgå ved aflevering og hentning Som lærer har jeg opdaget at rigtig mange forældre hjælper deres børn for meget ved aflevering og hentning. Er du en af dem? Det er vigtigt at børn gør og lærer at gøre en masse ting selv lige så hurtigt som det kan dem. Det […]Læs mere »
  • Hjælp dit skolebarn til succes

    Hjælp dit skolebarn til succes

    Tør du have høje forventninger til dit skolebarn? Magasinet skolebørn, som i øvrigt er anbefalelsesværdigt for alle skoleforældre at læse, har talt med uddannelsesguru John Hatti om, hvordan forældre kan styrke deres skolebørn. Det vigtigste er, måske overraskende, høje forventninger.Læs mere »
  • Follow my blog with BloglovinLæs mere »
  • Sådan hjælper du dit “dovne” barn

    Sådan hjælper du dit “dovne” barn

    Her er nogle praktiske ting i kan gøre hjemme fra idag Bekymrer du dig om dit barns skolegang? Om han eller hun får lært nok i skolen? Så læs med her, hvor jeg giver tips til hvordan du hjælper dit barn med det som holder ham eller hende tilbage. Derfor tror jeg nogle børn er […]Læs mere »
  • Er dit barn doven i skolen?

    Er dit barn doven i skolen?

    Glemmer dit barn at arbejde i timerne? Så er han måske det jeg kalder “doven” Idag har jeg skrevet om en bestemt elev type jeg kender rigtig godt fra skolen. Jeg kalder ham doven. Ordet doven er ikke ment negativt, det er ment objektivt. Jeg kunne også have kaldt ham den umotiverede for det er […]Læs mere »
  • Penalhuset er vigtigt

    Penalhuset er vigtigt

    Derfor er penalhuset meget vigtigt Hvordan ser dit barns penalhus ud? For førskolebarnet er skoletasken og penalhuset noget af det aller vigtigste, det er hele essensen af forberedelsen på at skulle i skole, begge dele bliver nøje udvalgt og står og venter sommerferien igennem. Men efter det første skoleår mister både tasken og penalhuset ofte […]Læs mere »
  • Sådan hjælper du dit rodehoved

    Sådan hjælper du dit rodehoved

    Praktiske ting i kan gøre hjemme Er dit barn et rodehoved?  Jeg deler min bedste lærer tips til, hvordan du kan hjælpe. Mine tips er ting jeg har bedt forældre gøre hjemme, hvis jeg har oplevet at deres barn mangler struktur og styr på sine ting. Det er rigtige råd, der er afprøvet på rigtige […]Læs mere »
  • Er dit barn et rodehoved?

    Sådan kender du dit rodehoved Nogle børn har det svært i skolen, fordi de falder ind under det, jeg kalder et rodehoved. Rodehoved skal i denne sammenhæng ikke forstås negativt, men som en adfærd nogle børn har, der er med til at holde dem tilbage og afholde dem fra at få succes i skolen. Er […]Læs mere »
  • Derfor skal dit barn især høre efter i starten af timen

    Derfor skal dit barn især høre efter i starten af timen

    Hører dit barn særligt efter i starten af timen? Det vigtigste tidspunkt er starten af timen og det er her dit barn især skal høre efter. Det er her han eller hun skal være særligt opmærksom. For det er her læreren fortæller, hvad der skal ske, hvilke opgaver der skal laves, hvordan de laves, og […]Læs mere »
  • Skolestart: Skal dit barn starte i 0. klasse? Her er hvad han skal kunne

    Skolestart: Skal dit barn starte i 0. klasse? Her er hvad han skal kunne

    Se hvad man skal kunne inden 0. klasse Overgangen fra børnehave til 0.klasse er stor, kæmpe stor. Dit barn går fra at være en del af en lille børnegruppe, til en del af en klasse med 25 andre elever. At starte i 0.klasse stiller derfor nogle helt nye krav til barnet. Det er nemlig ikke […]Læs mere »
  • Guide: Sådan forbereder du dig på skole-hjem samtalen

    Guide: Sådan forbereder du dig på skole-hjem samtalen

    Forbered dig godt på skole-hjem samtalen Skoleåret er i gang og det betyder også at den første skolehjem samtale ikke ligger alt for langt ude i fremtiden. Jeg giver gode råd til, hvordan man med fordel kan forberede skole-hjem samtalen i god tid og få så meget ud af de 15 minutter som overhoved muligt […]Læs mere »
  • Tip Gratis Bog: Mit barn skal i skole

    Tip Gratis Bog: Mit barn skal i skole

    Så velkommen til skoleverdenen, du er nu skoleforældre. Det er vidunderligt når de små skal starte i skole, men også helt nyt. Bogen Mit barn skal i skole, er rigtig god i den forbindelse. Den kan svare på en masse af de spørgsmål som forældre kan have i forbindelse med skolestart. Og det bedste er, […]Læs mere »
  • Lærerråd: At lære noget i skolen. Hvem har ansvar for det?

  • Er det svært i skolen?

    Er det svært i skolen?

  • Tips til skoleapps

  • 2000 kr. kan ændre dit barns skolegang for altid

    2000 kr. kan ændre dit barns skolegang for altid

    Er du forælder til et barn, som mangler skoleglæde, motivation, troen på sig selv? Når et barn mister skoleglæden, motivationen og troen på sig selv gør det ondt. Det gør ondt på barnet selv og på forældrene, men det gør også ondt på fagligheden. Og når det begynder at gå ud over fagligheden, går det […]Læs mere »